Skip to main content

Jätehuolto

Yhtiön jäteastiat on varattu:

  1. Sekajätteille (mustaharmaat säiliöt)
  2. Biojätteille (ruskeat säiliöt)
  3. Paperijätteille (vihreät säiliöt)
  4. Keräyskartongille (siniset säiliöt)
  5. Muovipakkauksille  (keltaiset säiliöt)

 

Seka- ja biojätteet tulee pakata aina huolellisesti, jotta säiliöihin ei valuisi jätteistä nestemäisiä aineita ja ne säilyisivät siisteinä, eikä hajuhaittoja syntyisi ympäristöön.

Paperinkeräysastioihin ei saa laittaa muovipusseja eikä pahveja.

Keräyskartonkiastioihin laitettavat pahvilaatikot ja kartonkipakkaukset ym. tulee avata ja viikata hyvin tilan säästämiseksi. Elintarvikepakkaukset kuten maito-, mehu- ja piimätölkit on huudeltava hyvin ja viikattava sisäkkäin. Kartonkikeräysastioihin ei saa laittaa muovia.

Keltaisiin muovinkeräysastioihin voi laittaa kaikki muoviset PAKKAUKSET, kuten jugurttipurkit, voirasiat, leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset, tyhjät muovipullot ja purkit, muovipussit, -kassit ja -kääreet. Huuhtele tai pyyhkäise tarvittaessa, sellainen puhtaus riittää, mikä ehkäisee hajuhaittoja. Kaikki muut muovimateriaalit käyvät, paitsi PVC (03-merkintä). Myöskään vaarallisia ainejäämiä sisältävät pakkaukset eivät sovi muovinkeräykseen, vaan sellaiset pakkaukset tulee toimittaa vaarallisen jätteen keräyspaikalle.

Muovinkeräysastiat on tarkoitettu ainoastaan pakkauksille, älä siis laita sinne muita muoviesineitä, kuten keittiötarvikkeita, leluja, hammasharjoja jne.

Kaikki huoneistojen remonteista syntyvä rakennusjäte on itse toimitettava kaatopaikalle.

Muistutamme, että jokaisen on toimitettava itse vanhat jääkaappinsa, pakastimensa, mikroaaltouuninsa, stereolaitteensa, videonauhurinsa ja televisionsa, ym. suoraan Kivikon jäteasemalle, missä otetaan veloituksetta vastaan sähkö- ja elektroniikkaromu.

Jätehuoltoterveisin
Isännöitsijätoimisto